Presentatie

Wat is Equirencontre?

Deze jaarlijkse bijeenkomst van buitenruiters en menners wordt sinds 1973 rond 15 augustus georganiseerd. Dit jaar vieren we het 48-jarig jubileum in Anhée (Dinant) in de provincie Namen.

Dit is tevens de aankomstplaats voor de deelnemende ruiters, die kunnen kiezen tussen een autonome of bevoorrade trektocht van één maand, één week of één dag.

Alleen of in groep, Equirencontre is een unieke gelegenheid om paard te rijden met een gemeenschappelijk doel: nieuwe vriendschappen sluiten, een regio van ons prachtige land ontdekken en in een feeststemming samen over paarden praten.

Buitenlandse ruiters nemen regelmatig deel aan deze wedstrijd. We hopen dan ook onze Nederlandse, Duitse en Luxemburgse buren opnieuw te mogen verwelkomen, maar waarom geen Zwitsers of Fransen!

Vrienden en familie zijn uiteraard welkom om de troeven van deze prachtige regio mee te komen ontdekken.

Dit weekend staat dus open voor alle Belgische en buitenlandse ruiters / menners, ongeacht of ze lid zijn van een paardensportfederatie, zolang ze maar verzekerd zijn.

We verwelkomen maximaal 120 verplicht gechipte paarden, verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en met hun paardenpaspoort in orde!

Wij bieden u:

Vrijdag vanaf 14.00 uur: ontvangst van de ruiters in Ferme de Grange, Grange 2, 5537 Anhée, gevolgd door een controle van de paarden door een dierenarts en hoefsmid onder het genot van een welkomstdrankje ... of een paar verfrissende wortels.

U ontvangt ook uw badge die u de hele tijd moet dragen en wordt daarna naar de paddock geleid. Voor degenen die meer comfort wensen, staan vooraf gereserveerde accommodaties en kamers ter beschikking.

Gedurende het hele weekend zijn er ook wandelingen voorzien, met veel natuur, leuke ontmoetingen, een goed humeur, een toeristische rally op zaterdag, een barbecue in het bos op zondagmiddag, een aantal animaties en een paar verrassingen!

Zonder de pretentie te willen hebben perfect te zijn, zullen de vrijwilligers er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Ze zullen zich ten volle inzetten om eventuele problemen uit de weg te ruimen.

Organisatie en infrastructuur

1. Onthaal

Vrijdag tussen 14.00 en 18.00 in Ferme de Grange, Grange 2, 5337 Anhée (Provincie Namen). De ruiters kunnen een omslag met hun badge en verdere info bij het secretariaat ophalen.

  1. Stalling van de paarden

Een weide staat ter beschikking van de ruiters. Die zal worden verdeeld in plots die op naam staan en afhankelijk zijn van de grootte van de groepen. De toegangswegen moeten uiteraard vrij blijven voor eenieders veiligheid.

Gidsen zullen ter plaatse uw plot aanduiden. Drinkplaatsen voor de paarden, toiletten en douches zijn aanwezig in het kamp.

Toegang tot de weide is ten strengste verboden vóór vrijdag 12.00 uur. Voertuigen die eerder aankomen kunnen op de openbare weg parkeren.

Het paardenvoer moet in principe door de ruiters zelf meegebracht worden. De mogelijkheid bestaat echter om op het terrein hooi te verkrijgen.

  1. Prijzen
  2. Beker voor de langste afstand

Een beker wordt uitgereikt aan de groep of solorijder die in de Equirencontre de langste afstand heeft afgelegd.


  1. Puntenbeker: km X paarden

Een beker wordt uitgereikt aan de groep met het hoogste aantal punten. Dit wordt, berekend door het aantal paarden te vermenigvuldigen met het aantal afgelegde kilometers.

Voor de ruiters die pas later van start gaan zullen hun kilometers berekend worden in verhouding tot de afgelegde etappes en op voorwaarde dat ze de Equirencontre beëindigen.

  1. Beker voor de grootste groep

Deze beker wordt uitgereikt aan de groep met het grootste aantal paarden en ruiters in uniform.

  1. Beste Groepsbeker

De beker voor de beste groep wordt uitgereikt aan de groep die bij aankomst de grootse homogeniteit vertoont: ruiters en paarden moeten in goede fysieke conditie zijn, het hoefbeslag moet in orde zijn (slijtage in verhouding tot de afgelegde kilometers), de zadels en het paardentuig moeten goed onderhouden zijn met schone bepakking en adequate uitrusting (EHBO-doos, hoefsmidkit). Bij de beoordeling zal rekening gehouden worden met het aantal afgelegde kilometers.

De jury bestaat uit een dierenarts, een hoefsmid, een gecertificeerde paardensportgids en de FFE-cartograaf.

De paardenspannen worden verwelkomd door Eddy Van der Schueren, eminent menner en paardenspan jurylid, eigenaar van een verzameling traditionele paardenspannen die hij u met trots zal tonen. Hij zal de beker toekennen aan het beste team (beoordeeld op basis van de kwaliteit van de afstelling van de harnassen, uitrusting, enz.)

  1. Beker voor de langste afstand met paardenspan.
  2. Beker voor beste paardenspan.
Partage

Please publish modules in offcanvas position.